SLEUTELS VAN DEZE TIJD

Sleutels van deze tijd

De woorden van ‘gisteren’ zoals uniformiteit, monofunctioneel, grootschalig en sturen maken plaats voor woorden van deze tijd als diversiteit, multifunctioneel, kleinschalig en samenwerken. Zo maakt ‘zorgen’ plaats voor ‘borgen’, ‘alles’ plaats voor ‘keuzes’, ‘curatief’ plaats voor ‘preventief’ en ‘vastigheid’ plaats voor ‘flexibiliteit’.

Belangrijk kenmerk is de wens om veranderingen mogelijk te maken, zowel vandaag, als morgen als overmorgen. Dit luidt een nieuwe manier van denken in, waarbij het belangrijkste kenmerk verborgen ligt in de verandering als proces van (periodieke) wisseling zoals eb en vloed, of krimp en groei. Het is de kunst daarop vroegtijdig te anticiperen. 

Verandering is een continu-proces van veranderen, van wijzigen, van anders maken . Het denken in eindbeelden past daar niet in.

veran’deren, -anderde, h., i. veranderd (1 wijzigen, anders maken; 2 anders worden); veran’dering,v, -en (het veranderen, wijziging, wisseling).

Recente berichten

Welkom bij Urban Opportunities

Verhuisd!

Eind januari 2018 hebben wij, na 75 maanden, het fraaie pand aan de Oude Molstraat 36 verlaten en zijn we met ons collectief neergestreken in het voormalige hoofdkantoor van de Postcheque en Girodienst aan het Spaarneplein 2. Dit monumentale pand, aan de voet van het Schenkviaduct, op 200 meter van het Rijswijkseplein, dichtbij de stations Holland Spoor en Centraal, dichtbij de uitvalwegen is goed bereikbaar. 

We zitten op de derde verdieping waardoor we een fraai uitzicht hebben over de stad. Geïnteresseerd? Bel even en we maken een afspraak.