Marleen Graas


Marleen Graas
Marleen Graas is ruim 12 jaar werkzaam als bouwkundig ingenieur. Haar kennis van zaken en haar consciëntieuze werkhouding als projectleider, maken haar tot een veel gevraagd bouwteamlid.

Marleen Graas heeft ruime ervaring in alle fasen van het bouwproces. Van het digitaliseren van ontwerpschetsen tot het uitwerken van werktekeningen, als het toetsen van plannen aan de vigerende eisen tot het actief meedenken in ontwerpvraagstukken. Met haar ruime expertise als adequate revit modelleur weet zij met deze veelgevraagde cad-techniek kwalitatief hoogstaande bouwplannen te genereren. Als een onvermoeibare schakel in de keten ‘samen sterk’ staat zij garant voor plannen met meerwaarde. Het zal geen verbazing wekken dat zij door opdrachtgevers een graag geziene partij aan tafel is.

Zij werkte, in haar loopbaan, aan zowel kleinschalige als een aantal complexe projecten, variërend van binnenstedelijk tot nieuwe woningbouwprojecten. Nadat zij gedurende een decennium het vakmanschap leerde bij diverse landelijke bekende architectenbureaus besloot zij, samen met Dennis van den Bosch, eind 2011 hun eigen bureau op te richten. Dit bureau werkt intensief samen met Urban Opportunities.

Recente berichten

Welkom bij Urban Opportunities

Inspiratielabs KERNSTAD NL door EMMA en Urban Opportunities

Met 8,5 miljoen inwoners doet het stedelijk gebied van de Noordelijke en Zuidelijke Randstad en Brainport Eindhoven (met de steden Amsterdam, Utrecht, Amersfoort, Eindhoven, Tilburg, Rotterdam, Den Haag, Leiden en Haarlem) niet onder voor agglomeraties als Parijs (11,2 miljoen) of Londen (14,4 miljoen).

Toch zijn we in Nederland gewend om te denken vanuit het perspectief van de stad, de gemeente of de provincie. Kunnen we dit gebied ook anders bekijken? Als urban delta, agglomeratie, stadsnetwerk – als Kernstad NL?

En wat betekent zo’n visie voor energietransitie, hergebruik, mobiliteit én de relatie tussen ‘kernstad’ en ‘buitengebied’?

Samen met EMMA organiseerden wij eind juni en medio oktober 2016 én begin maart 2017 een inspiratielab rondom Kernstad NL. Dit waren drie van vier waarin we met elkaar op een andere manier naar Nederland kijken.

In ieder lab staat er één thema centraal voor beleid en ruimtelijke ontwikkeling. Dit voorjaar staat er nog één inspiratielab op de agenda.
Het thema is ‘hergebruik’ en zal dinsdagmiddag 13 juni gehouden worden.

Meer weten? Klik dan op KERNSTAD NL