Koen Hezemans


Koen Hezemans
Koen Hezemans is begin 2012 afgestudeerd aan de HBO opleiding Urban Design te Breda. Tijdens zijn studie heeft Koen zowel in Nederland als in het Buitenland zich breed georiënteerd op het gebied van stedenbouw, architectuur en landschap.

Gevarieerd als de projecten zijn is er bij Koen altijd een fascinatie naar landschappelijke kwaliteiten die kunnen bijdragen aan de identiteit van het ontwerp. Uit zijn portfolio: bij MVRDV werkte hij aan infrastructurele en duurzame vraagstukken binnen masterplan Bordeaux “Bastide Niel, een MSc semester Landschap architectuur in Kopenhagen waarbij  het doel was nieuwe kansen te creëren voor duurzame stadslandbouw in Kopenhagen en een stedenbouwkundig plan voor de Praagse wijk Barrandov (afstudeeropdracht) met de uitdaging om door snelwegen afgesneden historische kernen op subtiele manier bij de stad te betrekken en natuurgebieden met elkaar te verbinden. Een frisse blik op de periferie van Praag.

Zijn prille werkervaring is opgedaan in stages bij MTD landschapsarchitecten, KOW architectuur & stedebouw en MVRDV. Gefascineerd en enthousiast werkt Koen graag in teamverband en zorgt voor een verfrissende samenwerking tussen verschillende ontwerpdisciplines.

Recente berichten

Welkom bij Urban Opportunities

Tweede vestiging

Eind juli 2018 hebben wij, naast onze vestiging aan het Spaarneplein 2 in Den Haag, onze intrek genomen in de oude gemeentelijke drukkerij aan de Noorderweg 96c in Hilversum. Ook in deze vestiging werken met mijn zijn zessen en een stagiaire.

De overeenkomsten tussen beide vestigingen zijn opvallend:
- goed bereikbaar met openbaar vervoer en met eigen vervoer,
- groots uitzicht over de stad (beide vestigingen zijn op de derde verdieping),
- karakteristieke / monumentale gebouwen,
- samenwerking in coöperatief verband met architecten en interieurarchitecten,
- werken in atelier verband werkt inspirerend.

Geïnteresseerd? Bel even en we maken een afspraak.