ACTUEEL

2013: met elkaar!

Publieke ruimte
De ruimte waar we elkaar tegen komen en ontmoeten is terug van weggeweest. Zij is niet langer louter functioneel maar vormt de ruggengraat van een goed leven met elkaar.
De publieke ruimte is steeds belangrijker geworden. Zij draagt bij en biedt ons een goede inrichting veiligheid.
Een goed ingerichte publieke ruimte zorgt dat de gebruiker zich trots voelt.

Publieke ruimte
in de breedste betekenis van het begrip, de ruimte die niet privé is. Het is de ruimte buiten de privé-sfeer waar confrontatie plaatsvindt met de “ander” of het “andere”. In enge zin betreft het de openbare ruimte met geijkte typologieën zoals de straat, het plein, het park… In brede zin worden ook nieuwe types van ruimtes zoals parkeerplaatsen, transferia, winkelcentra, meubelboulevards… beschouwd als belangrijke publieke ruimtes omdat een belangrijk aspect van het publieke leven zich hier afspeelt. (bron: http://www.encyclo.nl/lokaal/10654)

 

Recente berichten

Welkom bij Urban Opportunities

Verhuisd!

Eind januari 2018 hebben wij, na 75 maanden, het fraaie pand aan de Oude Molstraat 36 verlaten en zijn we met ons collectief neergestreken in het voormalige hoofdkantoor van de Postcheque en Girodienst aan het Spaarneplein 2. Dit monumentale pand, aan de voet van het Schenkviaduct, op 200 meter van het Rijswijkseplein, dichtbij de stations Holland Spoor en Centraal, dichtbij de uitvalwegen is goed bereikbaar. 

We zitten op de derde verdieping waardoor we een fraai uitzicht hebben over de stad. Geïnteresseerd? Bel even en we maken een afspraak.