DICHTERSPODIUM

Het delen van informatie is een van de belangrijkste pijlers van de tijd waarin we leven . Veelal doen we dit met de vertaling en de verbeelding van onze ideeën, opvattingen of visie. Niet zelden is de toon te zakelijk en ontbreekt de lyriek. Om hieraan tegemoet te komen zochten we vaak voor een nieuw project naar een passend gedicht. Steeds meer benaderen we hiervoor dichters en nodigen hen uit een gedicht te dichten.

Hierdoor hebben wij het dichtersgezelschap de “Dichters van Kierre van 1745” leren kennen. Veel gedichten voor onze projecten worden gemaakt door leden van dit illustere gezelschap. Ook andere dichters of schrijvers van korte verhalen vinden hier een plek. Voor hen bieden we dit dichterspodium.

Waarom gedichten
Gedichten kleuren onze taal. Gedichten typeren een plek, een handeling, een gebeurtenis, een situatie en/of gaan over emotie, over passie. Niet zelden prikkelen ze ons tot reflectie, tot denken en/of zijn een bron van inspiratie. Gedichten raken je of je hebt er niets mee. Taalkundig houden ze onze taal levendig. En vergeet niet, met de belofte van een gedicht krijgt het leven meer inhoud.

Gedichten worden traditioneel in de versvorm geschreven. Qua kunstvorm worden zij veelal tot de lyriek gerekend. Gedichten onderscheiden zich in vorm door rijmschema, ritme, klank, stijlfiguren, strofes, metrum, beeldspraak, typografie en het enjambement.

Recente berichten

Welkom bij Urban Opportunities

Verhuisd!

Eind januari 2018 hebben wij, na 75 maanden, het fraaie pand aan de Oude Molstraat 36 verlaten en zijn we met ons collectief neergestreken in het voormalige hoofdkantoor van de Postcheque en Girodienst aan het Spaarneplein 2. Dit monumentale pand, aan de voet van het Schenkviaduct, op 200 meter van het Rijswijkseplein, dichtbij de stations Holland Spoor en Centraal, dichtbij de uitvalwegen is goed bereikbaar. 

We zitten op de derde verdieping waardoor we een fraai uitzicht hebben over de stad. Geïnteresseerd? Bel even en we maken een afspraak.