DICHTERS VAN KIERRE 1745

Het is in 2006 wanneer wij voor het eerst kennis maken met werk van het al meer dan 250 jaar oude illustere dichtersgezelschap “De Dichters van Kierre van 1745”.

De vijf dichters, dragers van het wapenschild, al waren zij nazaten van een oude adellijke familie, ontmoeten elkaar slechts eens in de vijf jaar. Hun weerzien leidt telkens tot een op het allerlaatste moment bekend gemaakte optreden/presentatie.  Het laatste optreden van het voltallige gezelschap dateert van 25 januari 2007 in een oud industrieel gebouw op een voormalige industrieterrein in de nabije omgeving van het oude centrum van Den Haag.

Het omvangrijk oeuvre van  de “Dichters van Kierre van 1745”, tot stand gekomen door een schare van dichters in de afgelopen twee en halve eeuw, is grotendeels verloren gegaan bij de grote brand van het “Grote huis van de Dichters van Kierre van 1745″ in de winter van 1963. Na deze grote tegenslag probeert het gezelschap te herrijzen.
Het is nog maar zes jaar geleden dat het gezelschap bijgestaan wordt door een enthousiaste groep sympathisanten die zich noemen “de vrienden van de Dichters van Kierre van 1745”.

Onlangs hebben de Dichters van Kierre van 1745 besloten hun weerzin tegen een eigen website te laten varen. Als de ons bereikte informatie klopt wordt er op dit moment hard gewerkt aan deze website (www.dichtersvankierrevan1745.nl).

Recente berichten

Welkom bij Urban Opportunities

Tweede vestiging

Eind juli 2018 hebben wij, naast onze vestiging aan het Spaarneplein 2 in Den Haag, onze intrek genomen in de oude gemeentelijke drukkerij aan de Noorderweg 96c in Hilversum. Ook in deze vestiging werken met mijn zijn zessen en een stagiaire.

De overeenkomsten tussen beide vestigingen zijn opvallend:
- goed bereikbaar met openbaar vervoer en met eigen vervoer,
- groots uitzicht over de stad (beide vestigingen zijn op de derde verdieping),
- karakteristieke / monumentale gebouwen,
- samenwerking in coöperatief verband met architecten en interieurarchitecten,
- werken in atelier verband werkt inspirerend.

Geïnteresseerd? Bel even en we maken een afspraak.