COR HAGESTEIN

De in 1956 in Amsterdam geboren Cornelis Hendrikus Hagestein, beter bekend als Cor Hagestein, is dichter en lid van het dichtergezelschap “De Dichters van Kierre van 1745”. Zijn stijl is verfrissend, vanzelfsprekend reflectief, altijd met een boodschap en dikwijls met een knipoog van humor. Het verbindende karakter van zijn gedichten spreekt ons erg aan.

In de afgelopen jaren heeft hij op ons verzoek voor een aantal projecten een gedicht geschreven.

Voor het project “masterplan Brainport A2-zone” is dit “Brainport”.
Klik hier voor dit gedicht van november 2005.

Voor het project “MOC-terrein” is dit het gedicht “Voorschoten”.
Klik hier voor dit gedicht van november 2008.

Voor het project “Vollenhove Voorpoortgebied” is dit “Vollenhove”.
Klik hier voor dit gedicht van september 2009.

Hij heeft tot op heden vier bundels gemaakt, in 1978, 2002, 2008 en de laatste in 2011. 
Geïnteresseerd? Meer weten over Cor Hagestein? Klik hier voor de website.

  

Recente berichten

Welkom bij Urban Opportunities

Inspiratielabs KERNSTAD NL door EMMA en Urban Opportunities

Met 8,5 miljoen inwoners doet het stedelijk gebied van de Noordelijke en Zuidelijke Randstad en Brainport Eindhoven (met de steden Amsterdam, Utrecht, Amersfoort, Eindhoven, Tilburg, Rotterdam, Den Haag, Leiden en Haarlem) niet onder voor agglomeraties als Parijs (11,2 miljoen) of Londen (14,4 miljoen).

Toch zijn we in Nederland gewend om te denken vanuit het perspectief van de stad, de gemeente of de provincie. Kunnen we dit gebied ook anders bekijken? Als urban delta, agglomeratie, stadsnetwerk – als Kernstad NL?

En wat betekent zo’n visie voor energietransitie, hergebruik, mobiliteit én de relatie tussen ‘kernstad’ en ‘buitengebied’?

Samen met EMMA organiseerden wij eind juni en medio oktober 2016 én begin maart 2017 een inspiratielab rondom Kernstad NL. Dit waren drie van vier waarin we met elkaar op een andere manier naar Nederland kijken.

In ieder lab staat er één thema centraal voor beleid en ruimtelijke ontwikkeling. Dit voorjaar staat er nog één inspiratielab op de agenda.
Het thema is ‘hergebruik’ en zal dinsdagmiddag 13 juni gehouden worden.

Meer weten? Klik dan op KERNSTAD NL