Sassenheim

Herinrichting Boschplein – Kerklaan in Sassenheim

Medio november 2013 is het project Herinrichting Boschplein e.o. in het centrum van Sassenheim feestelijk opgeleverd. In het voorjaar van 2014 is daar de toegangspoort naar het park Rusthoff aan toegevoegd. Dit, in opdracht van de gemeente Teylingen, door Urban Opportunities ontworpen plan is in samenspraak met vele directbetrokkenen tot stand gekomen.

Met dit project kwam aan de metamorfose van het centrum een mooi einde. Alle redenen om dit vast te leggen in een fraai handzaam boekje met vooral veel foto’s. Van het plan, van hoe het was, van het resultaat, maar ook van aspecten als veiligheid en de zorg voor detaillering. Hier en daar opgeluisterd met de resultaten van de enquête die door velen is ingevuld.

Het team van Urban Opportunities kijkt met veel voldoening terug op dit project en biedt u als geïnteresseerde het bijgaande boekwerk in digitale vorm aan.
Klik voor het boekwerk hier of op de afbeelding.

Wij van Urban Opportunities wensen u veel lees en kijkplezier,
ir Remko Veenstra bnsp

Recente berichten

Welkom bij Urban Opportunities

Inspiratielabs KERNSTAD NL door EMMA en Urban Opportunities

Met 8,5 miljoen inwoners doet het stedelijk gebied van de Noordelijke en Zuidelijke Randstad en Brainport Eindhoven (met de steden Amsterdam, Utrecht, Amersfoort, Eindhoven, Tilburg, Rotterdam, Den Haag, Leiden en Haarlem) niet onder voor agglomeraties als Parijs (11,2 miljoen) of Londen (14,4 miljoen).

Toch zijn we in Nederland gewend om te denken vanuit het perspectief van de stad, de gemeente of de provincie. Kunnen we dit gebied ook anders bekijken? Als urban delta, agglomeratie, stadsnetwerk – als Kernstad NL?

En wat betekent zo’n visie voor energietransitie, hergebruik, mobiliteit én de relatie tussen ‘kernstad’ en ‘buitengebied’?

Samen met EMMA organiseerden wij eind juni en medio oktober 2016 én begin maart 2017 een inspiratielab rondom Kernstad NL. Dit waren drie van vier waarin we met elkaar op een andere manier naar Nederland kijken.

In ieder lab staat er één thema centraal voor beleid en ruimtelijke ontwikkeling. Dit voorjaar staat er nog één inspiratielab op de agenda.
Het thema is ‘hergebruik’ en zal dinsdagmiddag 13 juni gehouden worden.

Meer weten? Klik dan op KERNSTAD NL