KERNSTAD NL

KERNSTAD NL

is een concept waarbij onderzocht is of de ruimtelijke en economische verwevenheid van het aaneengesloten stedelijke gebied in Nederland bij kan dragen aan het debat over de bestuurlijke herindeling.
In Kernstad, een agglomeratie welke qua omvang vergelijkbaar is met de metropool Parijs, woont ongeveer de helft van de bevolking van Nederland (8,4 miljoen inwoners) op nog geen 20% van het oppervlak.

Het onderzoek is tot stand gekomen door bijdragen van het onderzoek- en inspiratie platform URBAN24HUB.NL en het Haagse ontwerp en adviesbureau Urban Opportunities.

Met ontzettend veel enthousiasme en plezier is gewerkt aan het onderzoek. Alle redenen om dit vast te leggen in een fraai handzaam boekwerk.
Het team van zowel Urban24Hub als Urban Opportunities kijkt met veel voldoening terug op dit onderzoek en biedt u als geïnteresseerde het bijgaande boekwerk in digitale vorm aan.
Klik voor het boekwerk hier of op de afbeelding.

Veel plezier met het lezen van het onderzoek,
ir Remko Veenstra bnsp

Recente berichten

Welkom bij Urban Opportunities

Tweede vestiging

Eind juli 2018 hebben wij, naast onze vestiging aan het Spaarneplein 2 in Den Haag, onze intrek genomen in de oude gemeentelijke drukkerij aan de Noorderweg 96c in Hilversum. Ook in deze vestiging werken met mijn zijn zessen en een stagiaire.

De overeenkomsten tussen beide vestigingen zijn opvallend:
- goed bereikbaar met openbaar vervoer en met eigen vervoer,
- groots uitzicht over de stad (beide vestigingen zijn op de derde verdieping),
- karakteristieke / monumentale gebouwen,
- samenwerking in coöperatief verband met architecten en interieurarchitecten,
- werken in atelier verband werkt inspirerend.

Geïnteresseerd? Bel even en we maken een afspraak.