KERNSTAD NL

KERNSTAD NL

is een concept waarbij onderzocht is of de ruimtelijke en economische verwevenheid van het aaneengesloten stedelijke gebied in Nederland bij kan dragen aan het debat over de bestuurlijke herindeling.
In Kernstad, een agglomeratie welke qua omvang vergelijkbaar is met de metropool Parijs, woont ongeveer de helft van de bevolking van Nederland (8,4 miljoen inwoners) op nog geen 20% van het oppervlak.

Het onderzoek is tot stand gekomen door bijdragen van het onderzoek- en inspiratie platform URBAN24HUB.NL en het Haagse ontwerp en adviesbureau Urban Opportunities.

Met ontzettend veel enthousiasme en plezier is gewerkt aan het onderzoek. Alle redenen om dit vast te leggen in een fraai handzaam boekwerk.
Het team van zowel Urban24Hub als Urban Opportunities kijkt met veel voldoening terug op dit onderzoek en biedt u als geïnteresseerde het bijgaande boekwerk in digitale vorm aan.
Klik voor het boekwerk hier of op de afbeelding.

Veel plezier met het lezen van het onderzoek,
ir Remko Veenstra bnsp

Recente berichten

Welkom bij Urban Opportunities

Verhuisd!

Eind januari 2018 hebben wij, na 75 maanden, het fraaie pand aan de Oude Molstraat 36 verlaten en zijn we met ons collectief neergestreken in het voormalige hoofdkantoor van de Postcheque en Girodienst aan het Spaarneplein 2. Dit monumentale pand, aan de voet van het Schenkviaduct, op 200 meter van het Rijswijkseplein, dichtbij de stations Holland Spoor en Centraal, dichtbij de uitvalwegen is goed bereikbaar. 

We zitten op de derde verdieping waardoor we een fraai uitzicht hebben over de stad. Geïnteresseerd? Bel even en we maken een afspraak.