Klever, Marcel


Marcel Klever

Marcel klever is als interieur-architect / meubelontwerper afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten (HKU) te Utrecht om vervolgens een paar jaar aan de academie voor bouwkunst Rotterdam en de faculteit voor sociale wetenschappen aan de Universiteit van Utrecht te studeren. In 1993 startte Marcel vervolgens, samen met mijn compagnon Gerrit Vos,  interieurarchitectuur studio Workshop of Wonders in Utrecht. Als toenmalige, jonge designers pionierden zij met interieur-, en meubelprojecten. Introduceerden, als ontwerpers, o.a. bamboe plaatmateriaal in de meubelmarkt en we waren frontlopers bij de overgang van een jaren 80 vormgeving naar een meer minimalistische jaren 90 stijl. Van kleinere meubelprojecten groeide het opdrachten-pakket uit naar meer omvangrijke en complexere opdrachten. Voor organisaties als o.a. Staatsbosbeheer ontwerpen zij al jaren lang vakantiewoningen. Ook een groot project voor de Universiteit van Utrecht en de 5 vestigingen van Hogeschool Tio kwamen uit de koker van Workshop of Wonders. Uiteindelijk, na 17 jaar met veel plezier betrokken te zijn geweest bij de Workshop of Wonders, is Marcel in 2010 een eigen meubel en interieurarchitectuur studio onder eigen naam gestart. Marcel besloot zich als zelfstandige meer op meubelontwerpen en kleinschaligere interieur specials te gaan toeleggen. Marcel werkt momenteel voor zowel particulieren of bedrijven en (semi)overheden als wel samen met architectenbureaus aan diverse schaal projecten.
Sinds 2015 werkt Marcel vanuit Hilversum in een samenwerkingsverband met vier andere architecten en een stedenbouwkundige.

Recente berichten

Welkom bij Urban Opportunities

Tweede vestiging

Eind juli 2018 hebben wij, naast onze vestiging aan het Spaarneplein 2 in Den Haag, onze intrek genomen in de oude gemeentelijke drukkerij aan de Noorderweg 96c in Hilversum. Ook in deze vestiging werken met mijn zijn zessen en een stagiaire.

De overeenkomsten tussen beide vestigingen zijn opvallend:
- goed bereikbaar met openbaar vervoer en met eigen vervoer,
- groots uitzicht over de stad (beide vestigingen zijn op de derde verdieping),
- karakteristieke / monumentale gebouwen,
- samenwerking in coöperatief verband met architecten en interieurarchitecten,
- werken in atelier verband werkt inspirerend.

Geïnteresseerd? Bel even en we maken een afspraak.