DICHTER BIJ KUNST

In 2009 maakten wij in de kleine vestingstad Grave voor het eerst kennis met het kunstenaarscollectief “DichterbijKunst”. 

Frédérique Bijl (1964) en Cees Oosterwijk (1951) presenteerden daar een deel van hun oeuvre, waar taal, vorm en inhoud bij elkaar komen. Hun werk is inspirerend en vernieuwend. Autonoom en pragmatisch.
Samen zijn zij de motor van dit actieve vernieuwende collectief dat kunst creëert en actief inzet als bindmiddel tussen mensen. Zij prikkelt de geest en biedt ontroering als tegenwicht aan de routine van het dagelijks leven.

Frédérique Bijl heeft na haar studies tot lerares en geograaf haar interesse in de relatie tussen mens en omgeving vakmatig verder vormgegeven. Ruimtelijk gedrag is de rode lijn in het werk van Frédérique Bijl; soms met de aandacht op gedrag, de andere keer op ruimtelijke ontwikkeling.
Cees Oosterwijk, van professie landschapsarchitect, beheerst de onweerstaanbare combinatie van de intelligente humor met de dodelijke ernst van de kritische beschouwing.

Recente uitgave van het collectief is een groen sprookje over het belang van bomen in de stad: IK KAP ERMEE!, 

Lees meer over dichterbijKunst op hun site.

Recente berichten

Welkom bij Urban Opportunities

Verhuisd!

Eind januari 2018 hebben wij, na 75 maanden, het fraaie pand aan de Oude Molstraat 36 verlaten en zijn we met ons collectief neergestreken in het voormalige hoofdkantoor van de Postcheque en Girodienst aan het Spaarneplein 2. Dit monumentale pand, aan de voet van het Schenkviaduct, op 200 meter van het Rijswijkseplein, dichtbij de stations Holland Spoor en Centraal, dichtbij de uitvalwegen is goed bereikbaar. 

We zitten op de derde verdieping waardoor we een fraai uitzicht hebben over de stad. Geïnteresseerd? Bel even en we maken een afspraak.