SLEUTELS VAN DEZE TIJD

SLEUTELS VAN DEZE TIJD

De woorden van ‘gisteren’ zoals uniformiteit, monofunctioneel, grootschalig en sturen maken plaats voor woorden van deze tijd als diversiteit, multifunctioneel, kleinschalig en samenwerken. Zo maakt ‘zorgen’ plaats voor ‘borgen’, ‘alles’ plaats voor ‘keuzes’, ‘curatief’ plaats voor ‘preventief’ en ‘vastigheid’ plaats voor ‘flexibiliteit’.

Belangrijk kenmerk is de wens om veranderingen mogelijk te maken, zowel vandaag, als morgen als overmorgen. Dit luidt een nieuwe manier van denken in, waarbij het belangrijkste kenmerk verborgen ligt in de verandering als proces van (periodieke) wisseling zoals eb en vloed, of krimp en groei. Het is de kunst daarop vroegtijdig te anticiperen. 

Verandering is een continu-proces van veranderen, van wijzigen, van anders maken . Het denken in eindbeelden past daar niet in.

veran’deren, -anderde, h., i. veranderd (1 wijzigen, anders maken; 2 anders worden); veran’dering,v, -en (het veranderen, wijziging, wisseling).

Recente berichten

BJKORV | Urban Opportunities – architecten, urban designers & urban planners

YOUNG TALENT CENTER ALPHEN

Een plek voor leren, ontmoeten, wonen en werken. Dat wordt het Young Talent Center Alphen. In de afgelopen zeven jaren is hard gewerkt aan het uitwerken van dit idee naar een haalbaar en realiseerbaar project. Binnenkort meer hierover!

LEES MEER …

KERNSTAD NEDERLAND
Met bijna 9 miljoen inwoners doet het stedelijk gebied met de Randstad en Brainport Eindhoven verre van onder voor de agglomeraties der aarde. Wordt het geen tijd dit gebied anders te gaan bekijken? Onderzoek naar de mogelijkheden.

LEES MEER …

BJKORV HILVERSUMEind juli 2018 hebben wij onze intrek genomen in een voormalige drukkerij aan de Noorderweg 96c in Hilversum, op 600 meter van het station Hilversum. Geweldig atelier met veel meerwaarde.

LEES MEER …

Meer weten? Bel ons tijdens werktijd op 070 36 45 339 en we maken een afspraak. Mailen naar mail@urbanopp.nl kan vanzelfsprekend ook.