Marcel Klever


Marcel Klever

Marcel klever is als interieur-architect / meubelontwerper afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten (HKU) te Utrecht om vervolgens een paar jaar aan de academie voor bouwkunst Rotterdam en de faculteit voor sociale wetenschappen aan de Universiteit van Utrecht te studeren. In 1993 startte Marcel vervolgens, samen met mijn compagnon Gerrit Vos,  interieurarchitectuur studio Workshop of Wonders in Utrecht. Als toenmalige, jonge designers pionierden zij met interieur-, en meubelprojecten. Introduceerden, als ontwerpers, o.a. bamboe plaatmateriaal in de meubelmarkt en we waren frontlopers bij de overgang van een jaren 80 vormgeving naar een meer minimalistische jaren 90 stijl. Van kleinere meubelprojecten groeide het opdrachten-pakket uit naar meer omvangrijke en complexere opdrachten. Voor organisaties als o.a. Staatsbosbeheer ontwerpen zij al jaren lang vakantiewoningen. Ook een groot project voor de Universiteit van Utrecht en de 5 vestigingen van Hogeschool Tio kwamen uit de koker van Workshop of Wonders. Uiteindelijk, na 17 jaar met veel plezier betrokken te zijn geweest bij de Workshop of Wonders, is Marcel in 2010 een eigen meubel en interieurarchitectuur studio onder eigen naam gestart. Marcel besloot zich als zelfstandige meer op meubelontwerpen en kleinschaligere interieur specials te gaan toeleggen. Marcel werkt momenteel voor zowel particulieren of bedrijven en (semi)overheden als wel samen met architectenbureaus aan diverse schaal projecten.
Sinds 2015 werkt Marcel vanuit Hilversum in een samenwerkingsverband met vier andere architecten en een stedenbouwkundige.

Recente berichten

BJKORV | Urban Opportunities – architecten, urban designers & urban planners

YOUNG TALENT CENTER ALPHEN

Een plek voor leren, ontmoeten, wonen en werken. Dat wordt het Young Talent Center Alphen. In de afgelopen zeven jaren is hard gewerkt aan het uitwerken van dit idee naar een haalbaar en realiseerbaar project. Binnenkort meer hierover!

LEES MEER …

KERNSTAD NEDERLAND
Met bijna 9 miljoen inwoners doet het stedelijk gebied met de Randstad en Brainport Eindhoven verre van onder voor de agglomeraties der aarde. Wordt het geen tijd dit gebied anders te gaan bekijken? Onderzoek naar de mogelijkheden.

LEES MEER …

BJKORV HILVERSUMEind juli 2018 hebben wij onze intrek genomen in een voormalige drukkerij aan de Noorderweg 96c in Hilversum, op 600 meter van het station Hilversum. Geweldig atelier met veel meerwaarde.

LEES MEER …

Meer weten? Bel ons tijdens werktijd op 070 36 45 339 en we maken een afspraak. Mailen naar mail@urbanopp.nl kan vanzelfsprekend ook.