DICHTER BIJ KUNST

In 2009 maakten wij in de kleine vestingstad Grave voor het eerst kennis met het kunstenaarscollectief “DichterbijKunst”. 

Frédérique Bijl (1964) en Cees Oosterwijk (1951) presenteerden daar een deel van hun oeuvre, waar taal, vorm en inhoud bij elkaar komen. Hun werk is inspirerend en vernieuwend. Autonoom en pragmatisch.
Samen zijn zij de motor van dit actieve vernieuwende collectief dat kunst creëert en actief inzet als bindmiddel tussen mensen. Zij prikkelt de geest en biedt ontroering als tegenwicht aan de routine van het dagelijks leven.

Frédérique Bijl heeft na haar studies tot lerares en geograaf haar interesse in de relatie tussen mens en omgeving vakmatig verder vormgegeven. Ruimtelijk gedrag is de rode lijn in het werk van Frédérique Bijl; soms met de aandacht op gedrag, de andere keer op ruimtelijke ontwikkeling.
Cees Oosterwijk, van professie landschapsarchitect, beheerst de onweerstaanbare combinatie van de intelligente humor met de dodelijke ernst van de kritische beschouwing.

Recente uitgave van het collectief is een groen sprookje over het belang van bomen in de stad: IK KAP ERMEE!, 

Lees meer over dichterbijKunst op hun site.

Recente berichten

BJKORV | Urban Opportunities – architecten, urban designers & urban planners

YOUNG TALENT CENTER ALPHEN

Een plek voor leren, ontmoeten, wonen en werken. Dat wordt het Young Talent Center Alphen. In de afgelopen zeven jaren is hard gewerkt aan het uitwerken van dit idee naar een haalbaar en realiseerbaar project. Binnenkort meer hierover!

LEES MEER …

KERNSTAD NEDERLAND
Met bijna 9 miljoen inwoners doet het stedelijk gebied met de Randstad en Brainport Eindhoven verre van onder voor de agglomeraties der aarde. Wordt het geen tijd dit gebied anders te gaan bekijken? Onderzoek naar de mogelijkheden.

LEES MEER …

BJKORV HILVERSUMEind juli 2018 hebben wij onze intrek genomen in een voormalige drukkerij aan de Noorderweg 96c in Hilversum, op 600 meter van het station Hilversum. Geweldig atelier met veel meerwaarde.

LEES MEER …

Meer weten? Bel ons tijdens werktijd op 070 36 45 339 en we maken een afspraak. Mailen naar mail@urbanopp.nl kan vanzelfsprekend ook.